2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
Holnap Mónika, Flóriánnapja lesz.

Negyedszer premier - Hírnév

Kapuvári Zenés Táncszínház Kapuvári Zenés Táncszínház

„A dzsungel könyve”, a „Tábori Mennyország” és a „Hotel Menthol” című musical után immár negyedik alkalommal készül premierre a „Kapuvári Zenés Táncszínház” lelkes csapata a FAME/HÍRNÉV című musicallel. Lassan egy éve dolgoznak ezen az igazán nem könnyű darabon, és hamarosan mindenki láthatja a Művelődési házban.

 

" - Az igazi nehézséget nem a szövegek és a dalok megtanulása okozta, hanem az időpontok egyeztetése, mivel 7-8 éve együtt dolgozó gyermekekből középiskolás 10., 11., 12.évfolyamos diákok lettek. Ők valamennyien szorgalmasak, jó tanulók, többnek van nyelvvizsgája, előrehozott érettségi, van egy másodéves egyetemista fiatalemberünk is.

Nyilván ez sok plusz munkával jár, illetve járt, ezért volt nehéz megtalálni az idő közös nevezőjét. De közös akarattal sikerült. Nagyon élvezik ezt a darabot, mert a témája közel áll az ő életükhöz.

A nagy kérdés: ki mit tesz meg a HÍRNÉVÉRT, a SIKERÉRT?! Nevelő célzattal szeretnénk bemutatni; az élet néha „korcsolyapálya”, amelyen nehéz egyenesen haladni. Ahány ember, annyi személyiség, annyi út. A kínálkozó lehetőségek közül melyik a célravezető?" - meséli Soósné Gacs Zsuzsanna portálunknak.

 

fameMiért éppen ezt a musicalt választotta a Junior Mozgás Stúdió?

- Éppen a témája miatt. Tanulják meg a gyerekek, a tehetség akkor bontakozik ki, ha sok munkát fektetünk bele. A könnyen jött hírnév gyorsan elszáll. A tehetség önmagában kevés. Fontos szempont volt az is, hogy a színpadra állítás ne legyen túl költséges, mert a költségeink igen korlátozottak.

 

A musicalt a JUNIOR MOZGÁSSTÚDIÓ és MŰVÉSZETI EGYESÜLET tánckara színesíti. A táncokat és az énekeket betanította Soósné Gacs Zsuzsanna, a prózai részt Gacsné Henye Erzsébet.

„Üzenjük” a fiataloknak Wass Albert egyik gyönyörű versének mottóját:

Szeretném, ha egyszer az lehetnék,

Ami igazán lenni akarok.”

A humort, a nevetést nem nélkülöző, mégis komoly mondanivalót tartalmazó darabot gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánljuk és szeretettel várjuk a kedves nézőket a negyedik premierünkre!

A szereposztás:

Carmen Diaz- Pászli Fruzsina

Serena Katz- Stift Cynthia

Iris Kelly- Herédi Elizabet

Mabel Washington- Soós Réka

Tyrone Jackson- Szücs Ákos

Joe Vegas- Kiss Kristóf

Nick Piazza- Bokor László

Schlomo- Horváth Mihály

Tanárok:

Miss Sherman- Tóth Kata

Miss Meyers- Gosztonyi Lúcia

Miss Sheinkopf- Sipőcz Anna

 

nea

 

Facebook - Kövess minket