2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
Holnap Mónika, Flóriánnapja lesz.

Licsi Spanyolországban kosaraz tovább

Licsi Spanyolországban kosaraz tovább Fotó: interperformances.com

Licskai Zsófi kosárlabda pályafutását a Kanári - szigeteken  folytatja tovább. 2016-ban, "Kapuvár város érdemes sportolója díjjal kitüntetett  Zsófi, a spanyol második vonalban a Spar Gran Canaria együttesénél folytatja kosárlabda pályafutását. A klubnál az edzője a hazánkban, az Aluinvent DVTK-nál hosszabb időt eltöltő Maikel Lopez lesz.

 

A Spar Gran Canaria közleménye bemutatja Licskai Zsófia eddigi pályafutását. Kiemelve, hogy a magyar felnőtt válogatott tagja. Emellett azt hangsúlyozzák a helyi szurkolók számára, hogy fiatal kora ellenére a 189 cm magas játékos 2011 és 2014 között szerepelt az Euroligában, majd három évadban az Európa Kupában is pályára lépett, így komoly nemzetközi tapasztalata van.


A spanyol klub tájékoztatója arról is ír, hogy Maikel Lopez vezetőedző még Magyarországról ismeri Licskai Zsófia játékát. Többször is vezette csapatát ellene. Ez a tapasztalat is a szerződtetése mellett szólt.

 


Licskai Zsófia az elmúlt két szezont a PEAC-Pécsnél töltötte. A legutóbbi évadban a bajnoki alapszakaszban 26 perc alatt 7.2 pont, 4.3 lepattanó, a rájátszás hat mérkőzésén pedig 24.5 perc alatt 7 pont, 3.7 lepattanó volt az átlaga. Az Európa Kupában a hat csoportmeccsen Licskai 26 perc alatt 6.5 pontot, 3.2 lepattanót jegyzett átlagban.

 

A Spar Gran Canaria a spanyol második vonal B-csoportjában szerepel és az előzetes menetrend szerint október 6-án a Club Baloncesto Olímpico 64 gárdája ellen mutatkoznak be az új szezonban.

 

Gratulálunk, és hatalmas sikereket, és eredményes játékot kívánunk neki!

Hajrá Zsófi!

Korona Vírus hírek

Facebook - Kövess minket

Hír galéria

Sosem volt még ennyi ember a Várárokban

Az év "2." embere 2023 - Pintér Gábor

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Bagossy Brothers Koncert kedden a Várárokban

Itt a cserepalackos ásványvíz

Ki lehet Hany István?

35 esztendős a Kapuvári Néptáncegyüttes

Kapuvári Majális 2024

Tavaszi zsongás - Rendezvény a Nyitott Kapu-Vár szervezésében