2024. május 2. csütörtök
Zsigmond, Zoé
Holnap Tímea, Irmanapja lesz.

Licskai Zsófi örömmel igazolt Pécsre

Licskai Zsófi Licskai Zsófi

Nem hagyta volna ki a PEAC-PÉCS ajánlatát a tavalyi szezon végén, így a zalaegerszegi, jól sikerült idénye után örömmel ment Pécsre Licskai Zsófia, városunk NB-I-es kosárlabdázója. A peacpecs.hu cikkét olvashatják.

Élni akar a lehetőséggel

 

Kevés olyan játékos van a kosárlabda pályán, akinek egy 92-8 arányban elszenvedett vereség ívódott be mélyen az emlékezetébe, olyannyira, hogy akár azt is mondhatnánk, ettől datálódik hivatásos sportolói pályafutásának kezdete. Pedig a 22 esztendős Licskai Zsófi valahogy így van ezzel, hiszen amikor a kapuvári általános iskolás csapattal Sopronba látogattak, és jól elpáholták őket, mégis felfigyeltek rá a szakemberek. Elhívták a Hűség városába, ahol előbb egy nyári táborban igazolta tehetségét.

12 éves korában kollégista lett, majd három év után felkerült a felnőtt csapat keretébe. – Hat évet töltöttem az első csapatnál, rengeteg mindent megtanultam. Jó volt Sopronban, viszont nem kaptam elég játéklehetőséget, ezért jöttem el onnét – mesélte a 189 cm magas center arra a kérdésre, hogy hogyan is kötött ki a palánkok világában. – Zalaegerszegen sok időt tölthettem a pályán, utólag is úgy érzem, tényleg jó volt odaigazolnom. A teljesítményemmel felhívtam magamra a figyelmet, bekerültem a válogatottba is és az idény utolsó szakaszában érkezett a pécsiek hívása. Nagyon jó ajánlatnak tűnt, úgy éreztem, ezt nem szeretném kihagyni, úgyhogy most itt vagyok.

Sok ideje nem volt még feltérképezni a várost, hiszen elég kemény ritmust diktálnak a szakvezetők az alapozás folyamán. De azért a legfontosabb helyekre már nem iránytűvel közlekedik. - Nagyon vártam már hogy itt lehessek, Pécs mindig szimpatikus város volt számomra, és igazán örültem, hogy jövök. Vasárnap tudtam a légiósokkal egy nagyobbat sétálni, ismerkedni Péccsel. Amúgy pedig tetszik itt, a csapathangulat, az edzések, az edzők, az a szisztéma és játékfelfogás ami itt van, úgyhogy jól érzem magam.

És hogy mik Licskai Zsófi várakozásai a szezon előtt? Tudja, hogy csalódást jelentett Pécsett az előző idény bajnoki szereplése, így mindenképp szeretne a legjobb négy között végző PEAC-PÉCS tagja lenni, és ahogy fogalmaz, ha ez sikerül a legjobb négyen belül már bármi lehet. – A magam részéről szeretnék előbbre lépni, sok játéklehetőséget kiharcolni, és élni is ezzel – árulta el egyéni céljait.

Forrás: peacpecs.hu

 

Korona Vírus hírek

Facebook - Kövess minket

Hír galéria

Sosem volt még ennyi ember a Várárokban

Az év "2." embere 2023 - Pintér Gábor

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Bagossy Brothers Koncert kedden a Várárokban

Itt a cserepalackos ásványvíz

Ki lehet Hany István?

35 esztendős a Kapuvári Néptáncegyüttes

Kapuvári Majális 2024

Tavaszi zsongás - Rendezvény a Nyitott Kapu-Vár szervezésében