2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
Holnap Ervinnapja lesz.

Embercsempészt, és migránsokat fogtak Kapuvár külterületén a soproni rendőrök

Szerző Police.hu 2021 november 23, 762
Embercsempészt, és migránsokat fogtak Kapuvár külterületén a soproni rendőrök police.hu

11 migránssal a fedélzetén szeretett volna Ausztriába jutni egy 31 éves román sofőr.

 

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei 2021. november 23-án 10 óra 10 perckor Kapuvár külterületén, a 8529-es számú úton ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 31 éves román férfi vezetett.

Az embercsempész miközben menekülni próbált az őt követő rendőrök elől, egy kanyarban lesodródott az úttestről, és anyagi káros balesetet okozott.
Az autóban a sofőrön kívül további tizenegy, magát szír és egyiptomi állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetőt elfogták, majd a migránsokkal együtt a rendőrkapitányságra előállították őket.

A román férfival szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a külföldi utasokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó elemek

Facebook - Kövess minket