2023. január 28. szombat
Károly, Karola
Holnap Adélnapja lesz.

Hogyan szabaduljunk meg a gyomoktól?

Sok embernek okoz problémát a kertben fejüket felvető gyomok. Szeretnének megszabadulni tőle, de ha lehet vegyszer mentesen. Erre gyűjtöttünk össze pár praktikát.

 

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna megakadályozza a gyomok növekedését, és közben nem károsítja a környezetet. Csak hintsük meg a területet, és máris kevesebb gyommal kell szembenézni.

 

Konyhasó

Két rész felforralt vízhez adjunk hozzá egy rész konyhasót, majd ezzel  locsoljuk be a gyomokat.

 

Vodka

2 dl vodkát keverjünk bele 2 bögre vízbe, amibe reszeljünk bele még egy kevés szappant is. Az egészet töltsük bele egy szórófejes flakonban és rázzuk fel, majd déli időben fújjuk le vele a gyomokat.

 

Illatos, sós keverék

Egy csésze sót, egy liter vizet, egy liter ecetet, pár csepp citrom illóolajat és kevés reszelt szappant keverjünk össze, majd fújjuk le ezzel a gyomokat.

 

Jobb megelőzni a gyomosodást, mint küzdeni vele


Ha megszeretnénk szabadulni egy területen a gyomoktól és a fűtől, ültessünk kukoricát arra a részre, mert amikor megnő, nem hagyja majd fejlődni a gyomnövények gyökereit, és így kevesebb gondunk lesz a haszontalan növényekkel.

 

Vessünk fűmagot

Ha pázsiton szeretnénk sétálni és nem a gyomon, akkor vessünk a gyomok közé fűmagot, ami idővel átveszi a hatalmat a terület felett.

 

Fizikai erő

Nehéz, de hatékony, ha gyökerestől szedjük ki a gyomokat, mert így egyre kevesebb lesz belőlük. Ahonnan kiszedtük a növényeket, oda vessünk fűmagot, mert az nem engedi többé feljönni a gyomokat.

 

Forrázás

Ez is biztos módszer a gyomok ellen, csak egy kevés forró vizet kell önteni a növények tövére, és azok így kiszáradnak.

Facebook - Kövess minket