Nyomtatás

565 nap után újra a küzdelem

Szerző 2013 május 27, 199227
Pantelics Bence visszatért Pantelics Bence visszatért

2011 november 7-én a III. Bushido Európa Kupán Pantelics Bence négy társával indult harcba. Akkor még nem sejtettük, hogy milyen végzetes nap lesz ez számunkra. Végerbauer Roberta, Németh Veronika, Fábián Márk és Bence is kíválóan hozta a formáját a 11 karate szervezet 300 indulója közt. A Castrumosok brillíroztak. Bencét csak szabálytalanság útján tudták megfosztani a bajnoki címtől.

 

Ellenfele a döntőben nem tudta megállítani zöld öves kapuvári fiút, ezért egy az egyben ököllel szájon vágta. Bence ekkora KO ütéstől sokkot kapott. Bár a videó felvétel egyértelműen bizonyította, hogy a véletlenség kizárható, a bűnös megúszta egy figyelmeztetéssel, és elnyerte a bajnoki címet is.

A kupa, a helyezés csak egy múló dolog. A sérülés viszont maradandó. Hónapokon keresztül izgulhattunk 5 fogáért. A fizikai sérülésnél viszont a lelki sérülés még nagyobb teher volt. Egy tehetséges szorgalmas harcos elvesztette önbecsülését, bizonytalanná vált, megingott.
Társainak és akaraterejének köszönve, 2012 márciusában formagyakorlatban lépett tatamira, és szép sikereket ért el a diákolimpián, a hazai és nemzetközi mezőnyben is. Karácsonykor fogvédőt kapott ajándékba. Majd a Bódi Sport szerzett számunkra egy rácsos fejvédőt, amit az edzőtermi küzdelmek során teszteltünk. A sisak jól vizsgázott, bár kissé szokatlan volt.

Pantelics Bence visszatértA serdülő csapattal készült ugyanúgy, mint mindegyik versenyző. S mikor kérdésre került, hogy ki szeretne elindulni a pápai Patent kupán, bizonytalanul, de keze mégis magasba emelkedett.
565 nap (1 év 6 hónap 18 nap) után újra sípcsont védőt, és sisakot teszünk a táskába mielőtt indulunk.
Előző este mielőtt lefeküdt, megnézte ezt a videót. Reggel a szokásos készülődés, Én figyeltem az arcát. Vigyáztam, nehogy idegesen szóljak, vagy sürgetőleg. Hagytam, had szedje össze a cuccait.
Igyekeztem türelmesnek lenni, és figyeltem mozdulatait, minden rezdülését. Próbáltam leolvasni belőlük mire gondolhat.
Azt mondta: - Lényegében tét nélküli lesz ez a mai verseny.

Ez amolyan  önmagát megnyugtató mondatnak indult, de tudta Ő is, Én is, hogy úgy fog ma pástra lépni, mint a spártaiak a 300 című filmben. A tét pedig a legnagyobb.

Önmagunkat kell legyőznünk!Bence

Sípcsontvédőt, és sisakot húzott, mielőtt a tatamira lépett volna. Azt a sisakot, ami véd a frontális véletlen (vagy akár szándékos) tiltott technikáktól, és mielőtt szólították volna, megkérdezte: - Mivel indítsak?

Jó volt újra nézni ahogy küzd, ahogy megy előre. A sisak jó szolgálatot tett. Háromszor is megvédte arcát. Ha lenne beleszólásom, csak ilyen sisakban engedném küzdeni a gyerekeket. Megelőzve a sérüléseket.

Mozdulataiból, ahogy megigazította a ruháját, sisakját a küzdelem közben, mind az az elszántság látszódott, ami ebben az 565 napban valahol a mélyben pihent.

- Egy harcos visszatért!

... A Fiam, visszatért.

Sok munkánk lesz még. Mind testben, mind fejben. De a legnagyobb lépést már megtettük, és ez a legfontosabb!

Osu-No Seishin - Soha ne add fel!