Nyomtatás

Szoros tavaszi hétvégék a Castrumban - Csipeszharc- és Európa Bajnokság

Igencsak kijutott a tennivaló, a Castrum SC Kapuvár házatáján, a tavasz beköszöntével. Az egyesület meghívásos karate versenyt szervezett óvodások, és kisiskolások számára, majd pedig Svédországból, a Shinkyokushin Európa Bajnokságról tértek haza sikeresen.
 
Március utolsó vasárnapján, a Castrum SC legfiatalabb sportolói Csipeszharcban, és küzdelemben mérték össze tudásukat a "Castrum Kupa Csipeszharc és Karate verseny" rendezvényen Kapuváron. Több tucat óvodás, és kisiskolás versenyzett egymással, hogy a nap végére, éremmel a nyakukban boldogan térjenek nyugovóra. A versenyre többek közt Répcelakról, és Soporonból is érkeztek fiatalok.
 
 

Európa Bajnokságon szerzett bronzérmet a Castrumos harcos Göteborgban, a Shinkyokushin Karate Felnőtt Európa Bajnokságon.

 
 21 nemzet 210 kvalifikációt szerzett harcosa mérettette meg magát a hétvégén Svédországban, a Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságon. A Castrum SC Kapuvár sportolója, Szalay Berta a női -65 kg-os kategóriában 16-os tábláról indulva küzdötte fel magát a dobogó harmadik fokára. A Magyar Válogatott az éremtáblázat 7. helyén végzett, ahol 1 arany-, és 5 bronzérmet szereztek a magyar karatékák.
 
"- Nagyon büszke vagyok Bertára. Remek felkészülésen vagyunk túl. Gyimes Niki (Győr), és Pápai István (Siklós) is nagyban kivették a részüket, mivel Berta Pécsen egyetemista, és az edzéseken kívül a termérdek utazás töltötte ki szabadidejét. Sajnálom, hogy a bírók elvették a döntőbe jutás lehetőségét, ennek ellenére boldog vagyok, és örülök Berta EB bronzérmének. Célunk a júniusi debreceni Európa bajnokságon a súlycsoport nélküli kategóriában kvótát szerezni az őszi tokiói világbajnokságra. - tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum SC Kapuvár elnöke.
 
 

Kapcsolódó elemek