Nyomtatás

Kemény felkészülést követően EB aranyat harcolt ki Serfőző Hanga Niobé

Serfőző Hanga Niobá Európa Bajnok! Serfőző Hanga Niobá Európa Bajnok!

Szófiában rendezték a 2022-es Shinkyokushin Karate Európa Bajnokságot, ahol két kapuvári Castrumos fiatal is tatamira lépett a Nemzeti Válogatottat erősítve. Serfőző Hanga Niobé aranyéremmel térhetett haza.

A két napos Európa Bajnokság pénteki napján az U16-os korosztály mérettette meg magát. A kontinens viadalon a kapuvári Serfőző Hanga Niobé a -60 kg-os női kategóriában 4 győztes küzdelmet követően érdemelte ki az Európa bajnoki címet.

Hanga EB16-os tábláról indulva Hanga előbb lengyel, majd litván ellenfelét fosztotta meg a dobogó reményétől egy-egy fej rúgással. A negyeddöntőben a román Bogdan Carina-t búcsúztatta a 16 esztendős kapuvári karatéka, majd pedig egy litván - magyar végső összecsapásban izgulhattak a nézők. A kemény pergős küzdelem 2. hosszabbításának utolsó pillanatában Hanga ismét egy pontos fejrúgással vetett véget a küzdelemnek, és tette egyértelművé a bírói döntést. Serfőző Hanga Niobé aranyérmével hozzájárult a magyar csapat remek teljesítményéhez. /7 arany-, 5 ezüst- és 10 bronzéremmel az éremtábla előkelő 4. helyén végzett a magyar válogatott Litvánia, Ukrajna és Lengyelország mögött, megelőzve a többi 18 országot./
Szombati napon Hoffer Andrást a junior férfi nehézsúlyban 2 küzdelmet követően a litván Thomas Konovalovas akadályozta meg abban, hogy dobogóra léphessen.

"- Remek hétvégén vagyunk túl, egy jól szervezett Európa bajnokságról térhettünk haza, ahol 7x csendült fel a magyar himnusz. Mi mégis akkor voltunk a legboldogabbak, mikor Hanga emelte a magasba a serleget. Nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy mikor a sportolónk azt hiszi, hogy már elérte teljesítő határának a végpontját, kihozzuk belőle a maxot, hogy eljussanak a csúcsra, és soha ne adják fel! Biztos van sok lehetőség az örömre, de az, hogy kő kemény csaták után valaki egy Európa bajnoki éremmel a nyakában a himnuszt hallgathassa a dobogó tetején úgy, hogy az arénában mindenki neki tapsol szerintem ez feledhetetlen! Remélem sok Castrumos fiatalnak fogok még ebben segíteni! Büszke vagyok mindkét versenyzőm teljesítményére, és remélem tovább kísérhetem őket céljaik felé!" - foglalta össze a hétvégén történteket Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

teamEB

Kapcsolódó elemek