Nyomtatás

18 Castrumos harcos 15 éremmel tért haza Karate Diákolimpia elődöntőjéről

Végerbauer Roberta és Molnár Benett csata előtt Végerbauer Roberta és Molnár Benett csata előtt Castrum SC

Vasárnap rendezték Várpalotán a Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőt, ahol 28 egyesület 268 utánpótláskorú harcosa mérte össze tudását. A Castrum SC Kapuvár 18 fővel érkezett, és 15 éremmel távoztak a verseny végeztekor. 7 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérem volt a kapuvári egyesület mérlege.

 
Úgy látszik kezd visszatérni a korábbi versenyeztetés a harcművészetet űző fiatalok, és klubjaik körében. Az előző években a COVID miatt elmaradt Diákolimpiák kínálta versenylehetőség már nagyon hiányzott a Kyokushin karatésoknak. Az elődöntőn ez alkalommal a junior kocsoportot leszámítva mindenki tatamira léphetett. (A juniorok számára az előző héten rendeztek országos bajnokságot Debrecenben, így ők majd csak a májusi Diákolimpia döntőben lépnek tatamira.)
 
A Castrum 18 fős csapata ezúttal is remekül teljesített.
Aranyérmesek: Horváth Máté, Bors Jázmin, Serfőző Lia, Horváth Nándor, Németh Virág, Szücs Ákos és Szeg Fanni
Ezüstérmesek: Horváth Réka, Zólyomi Károly
Bronzérmesek: Takács Noel, Szücs Hanna, Vörös Anna, Serfőző Hanga, Serfőző Lia (KATA) és Horváth Máté (KATA)
 
“ Célunk a Diákolimpia döntőre való továbbjutás volt. Természetesen jó érzés, hogy ezt ilyen remek eredményekkel sikerült kiharcolnunk. Mivel a küzdelmek 4 tatamin zajlottak egyszerre, és bizony sokszor azonos időben léptek ellenfeleik elé a Castrumos gyerekek, ezért sokat köszönhetek Végerbauer Robertának, aki korábbi sikeres versenytapasztalatait most, mint edző is kamatoztathatta. Jó volt újra ennyi harcossal a tatamira lépni, és pozitív visszacsatolást kapni arról, hogy jól működik az utánpótlás nevelés a Castrumban. Természetesen vannak hibák, amiket még májusig javítanunk kell, de mindent el fogunk követni, hogy a döntőben is hasonló szép eredményeket érjünk el! - tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.
 
Képek a Castrum Facebook oldalán »»»
 
varpalota2022

Kapcsolódó elemek