Nyomtatás

Két kapuvári táncos sikere a pécsi Országos táncversenyen

Szerző 2023 március 13, 1442

X. Országos Klasszikus Balett és Modern - Kortárstánc Versenyen Pécsen a Győri Művészeti iskola két kapuvári tanulója, remek eredményeket ért el a kétnapos versenyen.

 

A X.Országos Klasszikus Balett és Modern-Kortárstánc Versenyt szervezték  meg Pécsen, ahol a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium 22 produkcióból 16 helyezést szerzett. A rangos versenynek a Pécsi Nemzeti Színház adott otthont. A fiatalok szóló, duett és csoportos kategóriákban léptek fel. A kétnapos versenyen előbb egy előkvalifikáción vettek részt a fiatalok, ahol a modern kortárs tánc kategóriában a kötelező kombinációkat mutatták be.

A főverseny szombaton zajlott ahol, a szigorú versenybizottság pontozta a fellépő fiatalokat, majd vasárnap kihirdették az eredményeket. A rangos versenyre Nyíregyházától, Győrig, az ország számos művészeti iskolájából érkeztek csoportok.

Kogler Fanni és a csoportKogler Fanni és a csoport (Fanni a bal szélen)

A 9. osztályos Kogler Fanni, Modern - Kortárstánc verseny "Csoportos kategóriában" társaival az I. helyezést érték el.

 

Serfőző Hanga Niobé duplázottSerfőző Hanga Niobé duplázott (állósor, jobbról a harmadik)

A 10. osztályos Serfőző Hanga Niobé Modern - Kortárstánc verseny "Szóló" és "Duó" kategóriában is indult. Saját koreográfiájával mindkét kategóriában III. - III. helyezést ért el.

Gratulálunk a fiataloknak, és további sikereket kívánunk!

Kapcsolódó elemek