>> HírekHírekSportKüzdősportSzolnok Kupáról ezüstöt hozott a Castrum

Szolnok Kupáról ezüstöt hozott a Castrum

Írta:  Kategória: Küzdősport 2017. szeptember 03., vasárnap 09:12
Németh Veronika és edzője Pantelics Péter Németh Veronika és edzője Pantelics Péter

Szolnokon kezdték meg a 2017-es őszi versenyszezont Kapuvár karatésai, ahol 10 nemzet felnőtt versenyzői mérték össze tudásukat. A 35. jubileumi Szolnok Kupán
Ukrajna, Oroszország, Bulgária, Lengyelország, Litvánia, Grúzia, Szlovákia, Horvátország, Románia és Magyarország karatékái képviselték magukat. A Castrum könnyűsúlyú versenyzője Németh Veronika ezüstérmet szerzett, míg Szondi Anikó a nehézsúlyban 5. helyezést ért el.

 

Ahhoz, hogy a világversenyeken minél sikeresebben szerepelhessenek a kapuvári karatékák még több nemzetközi versenyen kell, hogy megmérettessék magukat. A Szolnok Kupa mindig kiváló lehetőség erre.

 

Castrumos harcosnők

 

A női könnyűsúly elődöntőjéből a lengyel Sandra Nowak (Európa Bajnok ezüstérmes) legyőzését követően Németh Veronika a döntőben 9 perc kemény csata után, bírói döntéssel maradt alul az orosz bajnok, Saveleva Maria ellen.

 

Németh Veronika támadásban

 

Végerbauer Roberta a tavaszi szezonban még csak a junior korosztályban harcolhatott, ám túl a 18. születésnapján az ősszel már a Szolnok Kupán is kipróbálhatta tudását. A Castrumos nehézsúlyú junior bajnoknak a 30 esztendős orosz Valieva Irinát sorsolták , akit az első körben végig hajtott, majd a 2. hosszabbításban a kapuvári versenyző módosította taktikáját, ami sajnos a tapasztaltabb orosz vetélytárs ellen már nem vezetett sikerre.

 

A korábban mindig a középsúlyban küzdő Szondi Anikó ezúttal a női nehézsúlyban mérte fel képességét. Első küzdelmében a debreceni Farkas Adrienn ellen igyekezett a tetemes súlykülönbséget csökkenteni két remek technikai bravúrral kivitelezett guruló-repülő (Roll-Kick) rúgással, melyből wazari-t ért el.

A következő küzdelem során a súlycsoport későbbi győztesével a litván Brigita Gustaityte ellen viszont már a jelentős súlykülönbséget nem tudta technikai tudásával ellensúlyozni, így az 5. helyen végzett.

 

Szondi Anikó egy roll-kick közben

 

"- Remek tükör, és nagyon jó nemzetközi lehetőség volt a hétvégi Szolnok kupa  arra, hogy tovább erősítsük a felkészülésünket. Fiataljaink az U22-es Európa Bajnokságra, míg Németh Veronikával a KWU Világbajnokságra készülünk az év 2. szezonjában. Nagyon örülök, hogy mindhárom versenyzőmre kemény csatákat osztottak a versenybírák, mert így kaptam valós képet arról, hogy milyen irányba folytassuk tovább a felkészülésünket, ha a világversenyeken is remekelni szeretnénk!" - tudatta portálunkkal sensei Pantelics Péter a Castrum edzője.

Megjelent: 324 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 03., vasárnap 11:08

NB I. Tabella

 

 

 

 

Egy LikeKövess

KSE mérkőzés

0 Nap 0 óra 0 perc 0 mp
Következő mérkőzés
Hegyeshalmi SC  :  Kapuvári SE
Hegyeshalmi SC Kapuvári SE
--

Megyei I.o. tabella

#Csapat Pont
1 Lipót SE Pékség 40
2 LOLAND Nyúl SC 40
3 VHB Ménfőcsanak ESK 37
4 Bácsa FC SE 30
5 Jánossomorjai SE 25
6 Gönyű SE 25
7 Rajka SE 21
8 Öttevény TC 20
9 Győrszentiván SE 20
10 Kapuvári SE 19
11 Hédervári KSE 19
12 Fertőszentmiklós SE 14
13 Hegyeshalmi SC 10
14 Beled SE 8

KSE eredmény

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.