>> HírekHírekSportKüzdősportHárom EB címet hoztak a Castrumosok

Három EB címet hoztak a Castrumosok

Írta:  Kategória: Küzdősport 2017. április 19., szerda 16:21

Újabb siker! Ezúttal Dániából tértek haza a Castrum SC versenyzői Európa bajnoki címekkel. A Shinkyokushin Junior és Felnőtt Európa bajnokságon Bán Lili arany-, Németh Veronika, és Végerbauer Roberta pedig ezüstérmet szerzett.

 

Roskilde-ban (Dánia egykori fővárosa volt az 1400-as évekig) rendezték a 2017-es Shinkyokushin Karate kontinens viadalt. A Castrum 5 versenyzővel a legnépesebb csapatként vett részt a Magyar Válogatottban, és a legtöbb érmet szerezte a hazánknak.

 

A berlini KWU Európa Bajnokság után rövid idővel újra útnak indultak a Castrumosok. Ezúttal a Shinkyokushin Junior és Felnőtt Európa bajnokság várta a sikeres kapuvári karatés csapatot. Európa legjobb Shinkyokushin karatés harcosai mérték össze tudásukat a vikingek hazájában. A két napos versenyen előbb a juniorok, majd a felnőtt versenyzők küzdhettek a bajnoki címekért.

 

Juniorok küzdelmei

 

A junior női -55 kg-os korcsoportban Bán Lili három győztes küzdelmet követően megszerezte az Európa bajnoki címet. A győri Bercsényi Sportiskola 11-es tanulója keményen osztotta a wazarikat, majd pedig a döntőben kemény felütései ipponnal jutalmazták eddigi felkészülését.

 

junior-55kg bajnokokJunior -55kg bajnokok - Bán Lili Európa bajnok!

 

Végerbauer Roberta a junior női nehézsúlyban remekelt, és küzdötte be magát a döntőbe. Remek fejrúgásait nehezen védték ellenfelei. Sajnos a döntő küzdelemben a litván ellenféltől érkező köríves fejrúgás védésével elkésett, így az ezüstérem nemes csillogása dicsérte sikerét.

Pantelics Bence a junior -70 kg-ban svéd ellenfelét remek fejrúgással búcsúztatta. Az előző versenyek, és a készülés során szerzett sérülései miatt, a követő ukrán fiú ellen már nem tudta 100%-ban felvenni a harcot. Bírói döntéssel maradt alul, s mivel ellenfele a kategória Európa bajnokaként távozott, így Bence az előkelő 5. helyen végzett.

Junior versenyzők és az edzőJunior versenyzők és az edző

 

Felnőttek csatája

 

Vasárnap már a felnőtt mezőnyé volt a főszerep. Szondi Anikó sajnos nem sikerült eljutnia a dobogóig, ám klubtársa Németh Veronika előbb egy grúz lányt győzött le, majd a litván modell, Rita Pivoriunaite korábbi Európa bajnokot utasította ipponnal maga mögé. A döntőben pedig csapattársával, Szabó Zsófiával vívta csatáját. 5 perc elteltével a tavalyi magyar Európa Bajnokot hozták ki győztesként a bírók.

Veronika ezüstérmével kiérdemelte a júliusi Világkupán való szereplés jogát, így 19 évesen ő lehet a legfiatalabb versenyző az európai karate válogatottban, a súlycsoportos világbajnokságon Astanában.

Veronika a döntőbenVeronika a döntőben

 

Megkérdeztük Sensei Pantelics Péter edzőt, hogyan értékelné versenyzői szereplését: „ - Először is szeretném megköszönni támogatóinknak, az edzőtársaknak és szurkolóinknak a segítséget, hogy ezt a szép eredményt elértük. A Castrum mindig a magyar karate élvonalában szerepel. Versenyzőinkre ezúttal is büszke vagyok, hiszen szívvel, lélekkel küzdöttek. A napokban szerencsétlenül járt veszkényi motoros fiú egykor tanítványom volt. Tiszteletére a hétvégi versenyen társai fekete szalagot varrtak karate ruhájukra, és Rajmundért is vívták csatájukat. Egy biztos, szükségük van mind testi, mind a lelki regenerálódási szakaszra, hogy a sérülések rendbe jöjjenek, és újra 100%-os erőbedobással vívhassák nemzetközi csatáikat.  A legutóbbi két Európa Bajnokságon elért összesen 5 db Európa bajnoki cím nem csak fizikálisan, de anyagilag is megterhelte az egyesületet. Szükség van a feltöltődésre.”

 

A Castrum támogatói:

zaszlo2017

 

 

Megjelent: 450 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. április 20., csütörtök 00:02

NB I. Tabella

 

 

 

 

Egy LikeKövess

KSE mérkőzés

0 Nap 0 óra 0 perc 0 mp
Következő mérkőzés
Hegyeshalmi SC  :  Kapuvári SE
Hegyeshalmi SC Kapuvári SE
--

Megyei I.o. tabella

#Csapat Pont
1 Lipót SE Pékség 40
2 LOLAND Nyúl SC 40
3 VHB Ménfőcsanak ESK 37
4 Bácsa FC SE 30
5 Jánossomorjai SE 25
6 Gönyű SE 25
7 Rajka SE 21
8 Öttevény TC 20
9 Győrszentiván SE 20
10 Kapuvári SE 19
11 Hédervári KSE 19
12 Fertőszentmiklós SE 14
13 Hegyeshalmi SC 10
14 Beled SE 8

KSE eredmény

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.