>> HírekHírekSportCsapat sportLicskai Zsófi örömmel igazolt Pécsre

Licskai Zsófi örömmel igazolt Pécsre

Írta:  peacpecs.hu Kategória: Csapat sport 2016. augusztus 23., kedd 09:52
Licskai Zsófi Licskai Zsófi

Nem hagyta volna ki a PEAC-PÉCS ajánlatát a tavalyi szezon végén, így a zalaegerszegi, jól sikerült idénye után örömmel ment Pécsre Licskai Zsófia, városunk NB-I-es kosárlabdázója. A peacpecs.hu cikkét olvashatják.

Élni akar a lehetőséggel

 

Kevés olyan játékos van a kosárlabda pályán, akinek egy 92-8 arányban elszenvedett vereség ívódott be mélyen az emlékezetébe, olyannyira, hogy akár azt is mondhatnánk, ettől datálódik hivatásos sportolói pályafutásának kezdete. Pedig a 22 esztendős Licskai Zsófi valahogy így van ezzel, hiszen amikor a kapuvári általános iskolás csapattal Sopronba látogattak, és jól elpáholták őket, mégis felfigyeltek rá a szakemberek. Elhívták a Hűség városába, ahol előbb egy nyári táborban igazolta tehetségét.

12 éves korában kollégista lett, majd három év után felkerült a felnőtt csapat keretébe. – Hat évet töltöttem az első csapatnál, rengeteg mindent megtanultam. Jó volt Sopronban, viszont nem kaptam elég játéklehetőséget, ezért jöttem el onnét – mesélte a 189 cm magas center arra a kérdésre, hogy hogyan is kötött ki a palánkok világában. – Zalaegerszegen sok időt tölthettem a pályán, utólag is úgy érzem, tényleg jó volt odaigazolnom. A teljesítményemmel felhívtam magamra a figyelmet, bekerültem a válogatottba is és az idény utolsó szakaszában érkezett a pécsiek hívása. Nagyon jó ajánlatnak tűnt, úgy éreztem, ezt nem szeretném kihagyni, úgyhogy most itt vagyok.

Sok ideje nem volt még feltérképezni a várost, hiszen elég kemény ritmust diktálnak a szakvezetők az alapozás folyamán. De azért a legfontosabb helyekre már nem iránytűvel közlekedik. - Nagyon vártam már hogy itt lehessek, Pécs mindig szimpatikus város volt számomra, és igazán örültem, hogy jövök. Vasárnap tudtam a légiósokkal egy nagyobbat sétálni, ismerkedni Péccsel. Amúgy pedig tetszik itt, a csapathangulat, az edzések, az edzők, az a szisztéma és játékfelfogás ami itt van, úgyhogy jól érzem magam.

És hogy mik Licskai Zsófi várakozásai a szezon előtt? Tudja, hogy csalódást jelentett Pécsett az előző idény bajnoki szereplése, így mindenképp szeretne a legjobb négy között végző PEAC-PÉCS tagja lenni, és ahogy fogalmaz, ha ez sikerül a legjobb négyen belül már bármi lehet. – A magam részéről szeretnék előbbre lépni, sok játéklehetőséget kiharcolni, és élni is ezzel – árulta el egyéni céljait.

Forrás: peacpecs.hu

 

Megjelent: 831 alkalommal

NB I. Tabella

 

 

 

 

Egy LikeKövess

KSE mérkőzés

0 Nap 0 óra 0 perc 0 mp
Következő mérkőzés
Hegyeshalmi SC  :  Kapuvári SE
Hegyeshalmi SC Kapuvári SE
--

Megyei I.o. tabella

#Csapat Pont
1 Lipót SE Pékség 40
2 LOLAND Nyúl SC 40
3 VHB Ménfőcsanak ESK 37
4 Bácsa FC SE 30
5 Jánossomorjai SE 25
6 Gönyű SE 25
7 Rajka SE 21
8 Öttevény TC 20
9 Győrszentiván SE 20
10 Kapuvári SE 19
11 Hédervári KSE 19
12 Fertőszentmiklós SE 14
13 Hegyeshalmi SC 10
14 Beled SE 8

KSE eredmény

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.