>> HírekHírekHelyiAktuálisPro Urbe díjak a hétvégén

Pro Urbe díjak a hétvégén

Írta:  Kategória: Aktuális 2017. augusztus 08., kedd 14:26

Augusztus 5-én szombaton a Berg sír, és a felújított Szent Anna Kápolna megáldását követően, Hámori György polgármester Radó Tamás atya, és Pavlóczki Béla részére adta át a Pro Urbe díjat. Mindkét díjazott Kapuvárért folytatott munkásságával érdemelte ki a városi elismerést.

Stílszerűen a felújított Berg síremléknél vehette át Pavlóczki Béla a Pro Urbe díjat. Béla tanári munkája mellett fontos kutatómunkát végez Kapuvár múltjának feltárása érdekében, legfontosabb kutatási területe Báró Berg Gusztáv élete. Népszerű előadásai és 2014-ben megjelent könyve által a kapuvári emberek ma már lényegesen többet tudnak a báró életéről, munkásságáról. Munkásságnak köszönhetően jó kapcsolat alakult ki a város és a báró Magyarországon élő leszármazottai között. 

 

Radó Tamás atya 2007-ben, 10 éve került városunkba. Kapuvárra kerülésének első pillanatától kezdve komoly figyelmet és energiát fordított arra, hogy az egyházközség és a város kapcsolata kiegyensúlyozott és egymást támogató legyen. Ezen törekvését a mai napig siker koronázza.

 

rado-prourbe

Megjelent: 153 alkalommal
Egy LikeKövess

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.