>> HírekHírekHelyiAktuális140 millió jut a Házhelyi óvodára

140 millió jut a Házhelyi óvodára

Írta:  Kategória: Aktuális 2017. augusztus 06., vasárnap 13:42

Már az ősszel elkezdik a kapuvári Házhelyi óvoda felújítását mintegy 140 millió Ft elnyert pályázati összegből. A kapuvári város vezetés óvoda felújítási programja elérkezett a gartai-, lakótelepi-, Arany János utcai óvodák után a Házhelybe is. Az Európai Uniós pályázatokból zajlanak ezek a felújítások.

A gyermek létszám változatlan városunkban. A korábbi pályázati pénzekből Kapuvár másik három óvodája került felújításra. Ezúttal azonban 140 milliós EU-s keretből gazdálkodhat a város. A Házhelyi Óvoda nem csak felújításban részesül, hanem új épületrésszel is bővül. Ez egy sportszoba lesz szertárral, és az azt kiszolgáló helységekkel, valamint a mindennapi mozgáshoz szükséges felszerelésekkel.  A kormány egészségfejlesztő programja főleg a betegségek megelőzésére koncentrálódik, ebben pedig nagy szerepet kap a mindennapos testmozgás megkedveltetése már kisgyermek korban. Az összegből a kibővített szárnyban egy "logopédiai szoba" is épül.

 

Természetesen a régi épületszárny sem mentesül majd a felújítás alól. Így elmondható, hogy Kapuvár Óvoda Felújítási Programja mind a négy telephelyen eredménnyel befejeződhet.

Amennyiben az időjárás gátolná a külső munkákat, úgy a házhelyi óvodások rövid időre a Lakótelepi óvodába lesznek kénytelenek költözni, mert ebben az esetben nem az új épület alapozása, és falazása lesz a fő munkafolyamat, hanem a régi épület belső felújítása élvezi majd az elsőbbségi jogot.

 

Fontos előny, hogy az elnyert pályázat összege már a támogatási szerződés aláírását követően pár héten belül a város számlájára érkezik. Így a finanszírozáshoz szükséges összeget nem kell más helyről átcsoportosítani.

Megjelent: 1250 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. augusztus 06., vasárnap 14:50
Egy LikeKövess

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.