>> HírekHírekHelyiAktuálisErzsébet táborok Kapuváron

Erzsébet táborok Kapuváron

Írta:  Kategória: Aktuális 2017. június 18., vasárnap 22:58

A Rábaközi Művelődéi Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Kiállítóhely idén nyáron összesen 13 tábort szervez a gyerekeknek az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány támogatásával. A támogatott pályázatoknak köszönhetően több száz gyermeknek biztosíthatunk ismét élményekkel teli nyarat.

Ezekbe a táborokba azokat a gyermekeket várjuk, akik előzetesen regisztráltak nálunk. Intézményünk jó kapcsolatot ápol a térség köznevelési intézményeivel is, ezért idén nemcsak Kapuváron, hanem több településen is szervezünk táborokat, melyek között van Himod, Veszkény, Szárföld, Fertőendréd. Kapuvári táboraink létszámát főként a kapuvári gyerekek teszik ki, de vannak jelentkezőink például Hövejről, Osliból, Vitnyédről és Szárföldről is.

 

Minden héten nagy szerepe van a csapatjátékoknak, vetélkedőknek és a kézműves foglalkozásoknak is. Ez utóbbiakban nagy szerepet vállal a höveji MONTÁZS KÉZMŰHELY EGYESÜLET, amelynek tagjai és pártoló tagjai változatos alapanyagokkal és technikákkal ismertetik meg a gyerekeket, segítségükkel minden kézműves napon valami szép alkotás kerül ki a gyermekek kezei közül. A táborhelyen töltött időn kívül változatos helyekre visszük a gyerekeket kirándulni, de a nyárból nem maradhat ki a strandolás sem.

 

Az első turnusban (2017. június 19-23.) összesen 3 helyen szervezünk tábort: Veszkényben, Szárföldön és Kapuváron:

Kapuváron a Csalogató című táborban a táborozók létszáma 45 fő. A tábor helyszíne: Kapuvár, művelődési központ. Hétfőn és kedden a művészeti nevelés, a kézműves foglalkozások, és a játékok vannak fő szerepben, szerdán Szombathelyre kirándulunk, ahol megnézzük a Csónakázó-tavat, majd a Kalandvárosban próbálhatják ki a gyrekek a favárat, a csúszdákat, a drótkötélpályákat és a többi játékot. Csütörtökön Sopronba kirándulunk, megnézzük a belváros nevezetességeit, a Tűztornyot, majd egy mozifilm megnézésével zárjuk a napot. Pénteken a vízi és vízparti játékoké lesz a fő szerep, Sárvárra utazunk, s az élményfürdőben töltjük a napot.

Erre a hétre terveztük a „Barangoló” című táborunkat Szárföldre, ahol összesen 35 gyermek vesz részt a tábori programokban. A csapatjátékok, vetélkedők, kézműves foglalkozások mellett ellátogatnak a győri Xantus János Állatkertbe, sort kerítünk 3 D-s mozifilm megnézésére, de szerepet kap a sportolás is, hiszen Szárföldről kerékpárral túráznak majd Öntésmajorba az ottani kiállítást és a Katica-majori életet megnézni. Csütörtökön Kapuvárra jönnek, ahol a rendőrség és a tűzoltóság felfedezése után megnézik a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyet is, ahol kézművességgel összekapcsolt múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vesznek. A hetet ismét egy kirándulással zárjuk, úti cél Sopron: Lővérek, Ugripark.

 

Szintén erre a hétre terveztünk egy tábort Veszkénybe, „Nyáridő” címmel, 26 fő számára, ahol a sok-sok barkácsolás, kézműveskedés, csapatjátékok mellett sort kerítünk egy veszprémi kirándulásra is. Úti cél az állatkert és a dinopark bebarangolása. Csütörtökön Győrbe kirándulunk: a belvárosban és a Radó-szigeten való séta után egy 3D-s mozifilm megnézésével zárjuk a napot.

 

A 2. turnusban (2017.06.26. – 30.) Fertőendrédre szerveztünk „Irány a nyár” címmel, amelyre 35 gyermek jelentkezett. A játékokon, kézműves foglalkozásokon kívül velük is bebarangoljuk a szombathelyi Csónakázó-tó környékét, illetve felfedezzük a Kalandvárost. A fertőendrédi táborozók szívesen ismerkednek különböző szakmákkal. A kézműves mesterfogások mellett csütörtökön a Harrer Csokoládéműhelybe is ellátogatunk egy szakmabemutatóra és kóstolóra. Ezen a héten is sor kerül mozizásra, illetve a tervek szerint ellátogatunk a Kisfaludi vadasparkba is.

 

A 3. turnusban (2017.07.03.-07.) szintén két tábort szervezünk a gyerekeknek. Egyik egy Olvasótábor, melyre 28 fő jelentkezett, s melynek helyszíne a Városi Könyvtár, másik pedig Kalandtábor,, ahova 36 gyermek jelentkezett, s helyszíne a művelődési központ. Az olvasótábor különlegessége, hogy gyerekek alaposabban, játékosan megismerkedhetnek a könyvtár részlegeivel, feladataival, majd különböző tematikus foglalkozásokra kerül sor, mint például: Hogyan éltek az indiánok?, a régi magyar mesterségek, Budapest nevezetességei, Hogyan éltek az ókori görögök, vagy milyen rábaközi népmesék vannak. A Kalandtáborban a kalandos játékoké és a kézműves alapanyagokban való kalandozásoké a főszerep. Mindkét tábor gyermekeivel strandolunk majd a Flórában, illetve a Bakonyba is kirándulunk. Bátorságukat, ügyességüket mutathatják majd meg a Sobri Jóska kalandparkban.

 

A 7. turnusban (2017.07.31. – 08.04.) 3 tábort szervezünk, 2-t kapuvári helyszínnel és egyet Fertőendréden. „Sportos élmények” című táborunk helyszíne a Pátzay Pál Általános Iskola (26 fő részvételével) ebben a táborban a mozgásé a főszerep. A versenyek, vetélkedők, csapatjátékok mellett egy nap a sárvári élményfürdőben kerül sor vízi és vízparti sportolásra, egy nap a kapuvári strandon lesznek feladatok a gyerekeknek, egy másik napon kerékpárral megyünk Öntésmajorba, de túrázunk Sopronban is. Itt a Ligneum megnézése mellett mozifilm nézésre, bobozásra is sor kerül.

A fertőendrédi „Ötletelő” című táborban – 35 fő részvételével - a csapatépítő játékok és kézügyességet fejlesztő alkotások mellett felfedezzük Mosonmagyaróvár egy részét: sétálunk a Mosoni-Duna partján, illetve több órát töltünk majd el a Futura Élményközpont interaktív kiállításain. Szerdán Veszprémbe kirándulunk az állatkertbe, másnap pedig szakma-bemutatókra kerül sor.

 

A másik, Kapuváron a művelődési központban megvalósuló, „Mesterségem címere” című táborban a gyerekek (45 fő) ügyességi, erőnléti és alkotó feladatokat kapnak. A mesterség-bemutatók között lesz gyöngyfűzés, nemezelés, fonal-, textil-, famunkák. A tervezett kirándulások között szerepel Bükfürdő: Kóczán-ház, Organikus Pont, Napsugár Játszópark; Sopron: belváros, Tűztorony, mozizás. A tábori hetet pedig a kapuvári strandon töltjük majd el különböző vízi és vízparti vetélkedőkkel, játékokkal, fürdőzéssel.

 

A 8. turnusban (2017.08.07.-11.) 45 fő jelentkezett a „Táboro-zoo” című táborunkba. Ahol a kézműves foglalkozásokkal és csapatjátékokkal valamilyen módon az állatvilághoz kapcsolódunk. Kirándulásaink között szerepel egy mozizással összekapcsolt városnézés Sopronban, egy strandolás Bükfürdőn, illetve nem maradhat ki a hét tematikájához kapcsolódó győri állatkert bebarangolása sem.

 

A 9. turnusban (2017.08.14.-18.) ismét két tábort szervezünk: 45 fő jelentkezett a „Világutazó” című kapuvári táborunkba, és 30 fő a Himodon megvalósuló „Varázsceruza” című táborunkba. A kapuvári programok során a gyerekek játékos és kreatív formában ismerkednek meg egy-egy földrésszel. A kirándulások között szerepel a soproni Makettpark megtekintése, a Játéksziget elfoglalása, a győri Radó-sziget felfedezése, mozizás, de ellátogatunk az ötmillió éves celldömölki vulkanikus hegyhez is, ahol a Vulkán Élményfürdőben töltünk el egy napot.

A himodi táborozókkal a játékos, sportos feladatok és alkotó órák mellett Kőszegre is kirándulunk, felkeressük a helyi látványosságokat, kulturális örökségeinket, a Jurisics-várat, s a Kőszeg-környéki természeti értékeket. Egy másik napon úticélunk Göbösmajor, ahol a környezeti nevelést szolgáló tanösvényen túrázunk, megnézzük a majorban lévő állatokat, a lovardát is.

 

 

Az idei nyár utolsó táborára augusztus 21-25. között kerül sor (10. turnus), amelyre 45 fő jelentkezett. Címe: Időgép. A gyerekek csapatokban foglalkoznak majd 1-1 történelmi korral. Az őskor, ókor, középkor és a reneszánsz az alaptémája a vetélkedőknek, kézműves foglalkozásoknak is. A kirándulások között szerepel Fertőrákos, ahol a hely nevezetességei mellett felkeressük a Témaparkot is. Ezen a héten is ellátogatunk Sopronba, ahol megnézzük a középkori városfalakat, a Várfalsétányt, majd a történelmi séta után sort kerítünk egy mozifilm megnézésére is. Buszos kirándulásaink között szerepel Pápa, ahol birtokba vesszük a strandot.

Megjelent: 1035 alkalommal
Egy LikeKövess

Legfrissebb apró

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.