>> HírekHírekHelyiBelföldCsökkent az ÁFA 27-ről 5-re

Csökkent az ÁFA 27-ről 5-re

Írta:  Kategória: Belföld 2017. január 02., hétfő 14:40

Csökkent a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája. A baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója (áfa) 27 százalékról, a friss tejé 18 százalékról 5 százalékra csökkent január 1-jén.

Hogy ez mennyire fogja befolyásolni az árakat, azt valószínűleg csak egy darabig élvezhetjük majd, hasonlóan a sertés hús ÁFA csökkenésénél tapasztaltaknak megfelelően.

2016. január elsejével 27 százalékról „minden eddiginél alacsonyabb mértékre”, 5 százalékra mérséklődött a sertés tőkehús áfája. Akkoriban még úgy hangzott, hogy "a kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kiskereskedelmi szereplők érvényesítsék az áfacsökkentést a végső fogyasztói árakban." Mára ezek a sorok kimaradtak a hírekből.

Kezdetben a sertéshús is kedvező áron volt vásárolható, majd a kiskereskedők ügyesen visszatornázták a már korábban "megszokott" magas szintre. Így csak rövid ideig volt élvezhető az árcsökkenés.

Hasonló dolog várható a baromfi húsnál, és a friss tejnél is.
A tavaszi időszakban még 800-900 forintos áron juthattunk hozzá egy kilogramm sertéshúshoz, ami a nyár elejére szépen visszatornázta magát az 1000 Ft feletti kategóriába.

Egyszóval mindenki döntse el, mennyire kedvező számára ez a hír! Addig is élvezzük a lehetőséget és készítsünk magunknak egy finom magyaros paprikás csirkét ebédre!

JÓ ÉTVÁGYAT!

Megjelent: 120 alkalommal
Egy LikeKövess

Legfrissebb apró

A hónap videója

Híre van a kapuváriak számára?

  • Tel: +(36) 20/9459-416hire van Kapuvár számára?
  • Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.